Main menu

Pages

Word Family Coloring Activities


Naučiť sa vytvárať rodinu slov je dôležitá aktivita pred čítaním. Premeňte učenie na zábavnú hru pre deti tým, že svojmu dieťaťu umožníte používať rôzne farebné lepiace poznámky!

Znalosť slovných spojení rodín pomáha deťom pri budovaní slovnej zásoby. Namiesto memorovania pravopisu a významov všetkých slov sa učia, ako spoznávať vzorce, identifikovať koreňové slová a porozumieť ich spoločným významom alebo zvukom. To pomáha pri rozpoznávaní slov vedúcemu k rozvoju plynulosti čítania.

Štúdie naznačujú, že deti sa naučia spájať to, čo sa už naučili, s tým, čo sa práve učia, pozorovaním podobností slov. Pochopenie konceptu koreňových slov a ich derivátov môže deťom pomôcť odvodiť význam ďalších slov v slove rodina. Odborníci tiež tvrdia, že deti majú tendenciu čítať rýchlejšie kvôli známosti slov v rodinách slov. Naučia sa analyzovať jazyk a rozumieť bežným gramatickým pravidlám.

Čítanie je zásadné. Ale predtým, ako sa naučíme čítať a vyslovovať anglické slová, najskôr sa dozvieme o rodinách anglických slov. Takže, čo je to slovo rodina? Rodiny anglických slov označujú slová, ktoré majú spoločnú vlastnosť, či už vo vzore alebo vo význame. Hovorí sa im aj fonografy alebo bloky. Učenie sa o slovných rodinách je dôležité pri budovaní zručností potrebných na to, aby ste sa stali kvalifikovaným čitateľom. Pomáha zjednodušiť veľmi komplikované a niekedy nekonzistentné vzorce vo väčšine anglických slov.

Farbenie má dôležité miesto vo vývoji dieťaťa a dá sa ľahko začleniť do detského dňa. Poskytuje príležitosť precvičiť si a rozvinúť mnoho zručností, ako sú koncentrácia, jemná motorika a koordinácia pre zručnosti včasného písania a správne uchopenie prsta. Poskytuje tiež zážitok z tvorivosti, farebného povedomia a rozvoja pocitu úspechu. Všetky tieto výhody učenia vyplývajú z jednoduchého vyfarbovania.

Omaľovánky a listy sú dôležitými vzdelávacími nástrojmi na prípravu predškolákov do školy. Je to tiež jedna z najobľúbenejších zábavných aktivít detí. Iskrí to na ich fantáziu a dáva im to príležitosť prejaviť sa. Darujte svojim deťom listy s obľúbenými karikatúrami, zvieratkami alebo filmovými hviezdami; strávia hodiny jej vyfarbovaním.

Farbenie môže vašim deťom pomôcť naučiť sa zručnosti trpezlivosti. Umožní vašim deťom byť uvoľnene a pohodlne pri vytváraní umeleckého diela.

Sample From the Worksheet 




Deti si môžu vyfarbovať tvary a postavy tak, ako sa im páči. Po dokončení vyfarbovania stránky dáva vašim deťom pocit pocitu úspechu.

Farbenie môže vašim deťom pomôcť naučiť sa zručnosti trpezlivosti. Umožní vašim deťom byť uvoľneným a pohodlným pri vytváraní umeleckého diela.



Deti si môžu vyfarbovať tvary a postavy tak, ako sa im páči. Po dokončení vyfarbovania stránky dáva vašim deťom pocit pocitu úspechu.

Comments