Main menu

Pages


Žiaci budú schopní identifikovať rôzne deti Zvierat. Budú vedieť viac slov týkajúcich sa zvierat, vtákov a hmyzu.

Naše tabuľky slovnej zásoby pre deti im pomôžu obohatiť anglický slovník a dodajú im najbežnejšie anglické slová. Poskytujeme tiež obrázky, ktoré deťom pomôžu učiť sa zaujímavým a interaktívnym spôsobom.

Slovná zásoba vášho dieťaťa - aký je veľký problém? Prečo je to dôležité? Je to naozaj úžasné, pretože výskum ukazuje, že pokiaľ ide o slovnú zásobu, na veľkosti záleží! Slovná zásoba znamená vedieť a používať slová. Je to skladisko slov vášho dieťaťa. Poskytuje základné kamene rozvoja jazyka. A znalosti slovnej zásoby vedú k rozvoju gramatiky.

Existujú silné dôkazy, ktoré spájajú slovnú zásobu s neskorším jazykovým a kognitívnym vývojom vášho dieťaťa. Mať veľkú slovnú zásobu po 24 mesiacoch bolo spojené s lepším výkonom v oblasti matematiky, čítania a správania vo veku 5 rokov. Rast slovnej zásoby vášho dieťaťa sa považuje za priamo súvisiaci s jeho celkovým úspechom v škole. Veľkosť slovnej zásoby vášho dieťaťa predpovedá jeho schopnosť naučiť sa čítať.

Dáva vášmu dieťaťu schopnosť povedať, čo má na mysli. Tým, že majú k dispozícii niekoľko slov na opísanie udalosti alebo emócie, môžu byť pri zdieľaní svojich nápadov a názorov explicitné.

Pomáha vášmu dieťaťu pochopiť, čo hovoria iní ľudia a čo číta. Slovná zásoba je základom pre porozumenie. Z neznámych slov sa stávajú medzery v texte, ktoré bránia dieťaťu v úplnom porozumení toho, čo práve čítalo.

Posilňuje ich schopnosť uchopiť nápady a myslieť logickejšie. Čím viac slov má vaše dieťa, tým viac môže interpretovať nápady od ostatných a vyjadrovať svoje vlastné nápady.

Zvyšuje presvedčovaciu schopnosť vášho dieťaťa. Ak budete mať bohatú slovnú zásobu, pomôžete dieťaťu komunikovať pútavejším spôsobom. Spoliehanie sa na jedno alebo dve slová na popísanie myšlienky bude opakujúce sa a nebude také presvedčivé, ako spoliehanie sa na slovnú zásobu 10 - 15 podobne popisných výrazov.

Pomáha vášmu dieťaťu urobiť dobrý dojem na ostatných. To, ako je vaše dieťa vyjadrené, predstavuje veľkú časť dojmu, ktorý robí na ostatných.

Bez dostatočného porozumenia slov nemôžu študenti porozumieť ostatným alebo vyjadriť svoje vlastné nápady.

Slovná zásoba je dôležitá v rámci učebných osnov od jazykového umenia a sociálnych štúdií po matematiku a prírodné vedy. Je to úzko spojené s efektívnymi zručnosťami v čítaní aj písaní a tieto zručnosti sú zase potrebné pre dobrý prospech v škole.

Samples From the Charts 





Výskumné štúdie preukázali, že vo väčšine prípadov musia študenti vidieť, čítať a interagovať so slovami 5-7 krát, kým sa neprijmú k dlhodobej pamäti. Slová sa ľahšie naučia, ak je vaše dieťa aktívne - nakreslíte si slovo, napíšete si jeho vlastnú definíciu a vymyslíte príkladnú vetu, ktorá ho bude používať. To je lepšie, ako keď dané slovo jednoducho píšete znova a znova.



Pretože porozumenie je hlavným cieľom čítania, nemožno preceňovať dôležitosť rozvoja slovnej zásoby. Robustná slovná zásoba zdokonaľuje všetky oblasti komunikácie - počúvanie, hovorenie, čítanie a písanie.

Comments